• Gouda na oud en nieuw?

  Een betaalbaar vrijstaand thuis aan het water in de Randstad! Een levendige Goudse binnenstad met (nog) meer ruimte voor toerisme, burgers en bedrijfsleven. Niet klem zitten op de A12 (met of zonder afslagen); in minder dan 15 minuten ben je …..

 • Ambities

  Doen we het voor ons zelf? De jonge generatie, die al helemaal niet aanwezig is? Of voor de gemeentelijk ambitie? Zo vroeg ik het me af op de gemeentelijke voorlichtingsavond in het plaatselijke bejaardenhuis?. De gemeentelijke voorlichter; in een paar …..

 • Huizenmarkt in Gouda..

  Ik schreef vorige maand “Wat koop ik nu eigenlijk en waarom?” maar ik had misschien wel moeten schrijven “Waar kan ik nog wat kopen en wanneer?” Lucht We betalen meer en vaker voor gebakken lucht. De, al weinige rationele, woningmarkt …..

 • Zullen we iets afspreken?

  Een nieuwe keuken, een nieuwe auto. Allemaal aankopen die direct ons woongenot verhogen. We doen daarbij ons best om een zo’n goed mogelijk product tegen een zo’n goed mogelijke prijs te verkrijgen. Van de aankoopprijs gaat minimaal één vijfde naar …..

 • Een kijkje bij onze (Ooster) buren…

  Hoe wil jij eigenlijk wonen? Kijk eens in welke huizen mensen wonen in het buitenland. We beginnen met een “grapje”. Een omgedraaid huis kwam ik onderweg tegen in Duitsland. En nee het is niet gefotoshopt.           Ook …..

 • Wonen in Gouda?

  Kerkbanken eruit zitbank erin? Wie wil dat nou niet, dachten ze bij Timpaan, “wonen in een oude kerk” midden in het oude stadshart van Gouda en volgens menigeen cultuurhistorisch waardevol. Maar de kogel is door de kerk; zoals we eigenlijk …..

 • Blijkbaar leven we verkeerd….

  “een kar die ratelt op de keien” “een slagerij J. van der Ven” “een kroeg, een juffrouw op de fiets” “wat leefden ze eenvoudig toen, in simpele huizen tussen groen” Maar blijkbaar leefden ze verkeerd, want ook Gouda is gemoderniseerd. …..

 • Je groen en blauw ergeren…

  Koud hé? Laatst zag ik op facebook een foto van iemand die in zijn koelkast zat. Wellicht begrijpelijk want het was wel erg warm de afgelopen maand. Gouda had zelfs te maken met een hittegolf. Maar gaan zitten in je …..

 • Gaat Gouda het gebruik van aardgas echt terugdringen?

  Alle hoge omes van de belangrijkste woningbouwverenigingen en onze eigen wethouder kwamen op woensdag 30 mei 2017 bij elkaar om het beleidsplan voor wonen in een huurwoning voor de komende jaren vast te leggen. “Gouda wil gebruik van aardgas terugdringen” …..

 • Wie de jas past trekke hem aan …

  Met gemiddeld 101 m2 per woning, heeft Gouda de kleinste huizen van het Groene Hart. Dat blijkt uit een overzicht van het CBS. Dit terwijl het landelijk gemiddelde 119 m2 is. Met gemiddeld 131 m2 per woning, heeft Nieuwkoop de …..

 • Rendement op je spaargeld….

  Tja wat doe je met je spaargeld. Nu al is de inflatie hoger dan de “vergoeding” die je bij de bank krijgt. Bankdeskundige zijn niet verbaasd als je dadelijk moet betalen om geld op spaarrekeningen te zetten. Maar ja wat …..