Succesvolle verkoop top appartement door slim verbouwplan

Penthouse of “hokken op stand”

De eigenaar van dit super penthouse kreeg in het verleden de vrijheid om zijn appartement geheel naar eigen wens in te delen. En dat betekende veel kleine kamertjes/hokjes. Passend binnen de situatie van dat moment maar geheel niet passend binnen de eisen die nu gesteld worden aan een dergelijke appartement.

De belangrijkste knelpunten zijn de tweede badkamer (een pijpenla van net een meter breed) en de twee slaapkamers (kleine ruimtes van maximaal 10m2). Daarnaast mistte de woning de allure die bij deze prijsklasse en omgeving wenselijk is. Denk hierbij aan een kookeiland een walk-in-closet, etc.

Alternatief

Bij de wijzigingen moest er rekening worden gehouden met de “technische infrastructuur”. Het globale wensen lijstje bestond uit:

  • masterbedroom met eigen badkamer en walk-in-closet
  • gasten ruimtes separaat van eigen slaapkamer (gescheiden “verkeersstromen”)
  • luxe keuken met groot kookeiland.

Masterbedroom met eigen badkamer en walk-in-closet

De huidige provisie ruimte, berging, keuken en eethoek wordt omgebouwd tot een masterbedroom met eigen balkon(s), aan aangrenzende kamer (de voormalige keuken) is geschikt voor kleding kamer, de hier aangrenzende “natte ruimte” (de huidige provisie ruimte en berging) kan worden omgebouwd worden tot badkamer.

Gasten vleugel

De huidige 3 slaapkamers worden verbouwd tot twee royale slaapkamer deze kamers krijgen beide toegang tot de badkamer. De badkamer wordt voorzien van een toilet. Eventueel is dit toilet ook te realiseren als separate ruimte.

Luxe keuken met groot kookeiland

De huidige study, gang en gastenbadkamer worden omgevormd tot een groot “keuken gebied”. De technische infrastructuur van de badkamer kan gebruikt worden voor de keuken. De huidige toilet vervalt en wordt geïntegreerd in de keuken wand.